Förslag på ”nisch” till Falköpings Sjukhus

Studiebesök på Smärtkliniken S:t Olof i Falköping. Smärtläkaren Mats Karlsson berättade hur man kan nischa Falköpings sjukhus.

Har varit på ett mycket intressant studiebesök på Smärtkliniken S:t Olof i Falköping och träffat läkaren Mats Karlsson och delar av hans personal. Mats vill träffa mig och prata om hur man kan utveckla och nischa Falköpings sjukhus. Mats är smärtläkare och har två ytterligare specialiteter och en bred kunskap om sjukvården. Denna klinik är lite unik i sitt slag i Sverige och har funnits i sex år i Falköping och har avtal med Västra Götalandsregionen. Smärtkliniken S:t Olof arbetar med i huvudsak långvarig smärta som är den vanligaste patientgruppen inom sjukvården och som totalt kostar samhället mer än 100 miljarder kr per år!

Mats Karlsson har närt ett intresse av personer med smärta/lidande/handikapp och hur vi hanterar dessa eller snarare inte hanterar dem inom sjukvården. I många fall valsar folk runt inom sjukvården och får i många fall inga besked/felaktig behandling/mera ont efter behandling. Allt detta skapar mera lidande och frustration mm.

Han menar att Falköpings sjukhus mycket väl skulle kunna bli ett centrum och jobba med långvarig smärta, man kunde nischa Falköpings Sjukhus och verkligen sätta det på sjukvårdskartan i Sverige. Samtidigt lösa ett stort problem samt också väl passa in i den psykiatriska profil som sjukhuset får mer och mer.

Kristdemokraterna menar att de små sjukhusen måste stärkas och utvecklas för att skapa trygghet för patienter och för att ge personal inflytande över den egna arbetssituationen. Kristdemokraterna vill skapa ett självständigt sjukhus med lokal ledning i Falköping, Lidköping och Mariestad. Självständiga sjukhus garanteras med lokal ledning och genom att ytterligare en specialitet tillförs. Här kan Mats Karlssons förslag om att arbeta med långvarig smärta vara en ny specialitet, som kan vara intressant att titta vidare på för tex. Falköpings sjukhus.

Dan Hovskär

Regionkandidat

Kristdemokraterna

Lämna en kommentar eller en trackback: Trackback URL.

Kommentera gärna

Din epostadress kommer aldrig publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*
  • Träffa mig